Feed Posts

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Κουκοδήμου με τον Γερμανό Υφ Εργασ Χ.Γ. Φούχτελ

Συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας Κ. Κουκοδήμου με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας Χ.Γ. Φούχτελ.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η..
επαγγελματική εκπαίδευση της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο Φούχτελ ζήτησε την ίδρυση στη σχολή ενός ιδιωτικού ΙΕΚ. «Συζητήθηκε η ίδρυση στη Γερμανική σχολή ενός ιδιωτικού ΙΕΚ το οποίο είναι ένα αίτημα περίπου ενός χρόνου. Είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Υπουργείου η διαδικασία. Το ΙΕΚ θα έχει 56 δομές. Διευκρινίσαμε ότι το πρόγραμμα πρέπει να εντάσσεται στην ελληνική νομοθεσία και να εφαρμοστούν τα κριτήρια που έχουμε για τη γαλλογερμανική συμφωνία», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Κουκοδήμος. 
Όπως έγινε γνωστό στο τέλος Αυγούστου η διαδικασία από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί η άδεια στο Ιδιωτικό ΙΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Επίσης συζήτησαν θέματα Μαθητείας αλλά και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών με ανταλλαγές σπουδαστών ΙΕΚ. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υπογραφεί νέα συμφωνία. «Συμφωνήσαμε για 16 αντίστοιχα ΙΕΚ γερμανικά και δικά μας για να υπάρξει συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με αντίστοιχες επισκέψεις φοιτητών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία», τόνισε ο κ. Κουκοδήμος και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Αντίστοιχα ο κ. Φούχτελ σημείωσε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με την ηγεσία του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: