Feed Posts

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής - Κανείς επιζών

(χάρτης: Le Figaro)
ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΜΑΛΙ- ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ.Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής - Κανείς ..επιζών.Τα συντρίμμια του αεροσκάφους Swiftair MD-83 της Air Algerie, που εξαφανίστηκε με έξι μέλη πληρώματος και 112 επιβάτες- μεταξύ τους 51 Γάλλοι- σύμφωνα με τα Ηλύσια, εντοπίστηκαν σε βόρεια περιοχή του Μάλι. Γάλλοι στρατιώτες έχουν αναλάβει την περιφρούρηση, την συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων και περισυλλογή των πτωμάτων. Αξιωματούχος της Μπουρκίνα Φάσο περιγράφει τις εικόνες φρίκης που αντίκρισαν οι ομάδες των ερευνητών στο σημείο της συντριβής, ενώ όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ δεν υπάρχει κανείς επιζών. Μέχρι στιγμής πιο πιθανή αιτία για τη νέα αεροπορική τραγωδία θεωρείται η κακοκαιρία. (χάρτης: Le Figaro)
Ύστερα από αντικρουόμενες πληροφορίες για το ακριβές σημείο της συντριβής, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε χθες ότι το αεροσκάφος της Air Algerie, συνετρίβη κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο και του Μάλι, στην πόλη Γκόσι. Επιβεβαιώνοντας την πληροφορία των αρχών της Μπουρκίνα Φάσο, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος «αναγνωρίστηκε παρότι είχε διαλυθεί».
«Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς επιζών» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι όλες του οι σκέψεις γυρνάνε γύρω από τα θύματα και τις οικογένειές τους. «Είμαστε στο πλευρό τους» πρόσθεσε. Αύριο, οι συγγενείς των θυμάτων από την Γαλλία, θα μεταβούν στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για να λάβουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.
Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής - Κανείς επιζών
Την ίδια ώρα τα Ηλύσια αναθεωρούν προς τα πάνω τον αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος στους 118 (από 116): 112 επιβάτες- εκ των οποίων 51 Γάλλοι- και 6μελες πλήρωμα.
Ο Γάλλος πρόεδρος- ο οποίος συγκάλεσε νέα έκτακτη σύσκεψη για αύριο και πρόκειται να παραμείνει στο Παρίσι για όσο χρόνο χρειαστεί, αναβάλλοντας επ' αόριστον το προγραμματισμένο ταξίδι του σε Ρεϊνιόν, Μαγιότ και Κομόρες- έκανε γνωστό ότι ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους έχει ήδη συλλεχθεί και μεταφέρεται στο Γκάο, όπου αναμένεται να εξεταστεί το συντομότερο δυνατό.
Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής - Κανείς επιζών
Πιο πιθανή εκδοχή η κακοκαιρία Ο Ολάντ σημείωσε ότι τα συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε μικρή ζώνη, αλλά όπως υπογράμμισε είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Παρότι δεν αποκλείεται κανένα σενάριο για τα αίτια του δυστυχήματος, προς το παρόν η πιο πιθανή υπόθεση για την συντριβή είναι η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή.
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, σημείωσε ότι είναι πιθανό το αεροσκάφος να χτυπήθηκε από καταιγίδα και γι' αυτό ο πιλότος να ζήτησε αλλαγή πορείας, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο «πριν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία», όπως υπογράμμισε.
Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής - Κανείς επιζών
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε κατά την στιγμή της συντριβής και ότι το πιο πιθανό είναι να έπεσε λόγω κακοκαιρίας, «αν και καμία θεωρία δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτή τη φάση» συμπλήρωσε. Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιλιέ, δήλωσε ότι η έντονη μυρωδιά καυσίμων στο σημείο της συντριβής και το γεγονός ότι τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε σχετικά μικρή περιοχή, δείχνει ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν πιθανότατα η κακοκαιρία, κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ή συνδυασμός αυτών των παραγόντων. Εικόνες φρίκης Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες που μεταφέρει από τον τόπο της τραγωδίας ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντέρ, από την Μπουρκίνα Φάσο, ο οποίος ανέφερε ότι η ομάδα των ερευνητών μετέβη από την χώρα του στο Μάλι μετά από πληροφορίες για πιθανό εντοπισμό του σημείου της συντριβής:
«Μόλις βρήκαμε το αλγερινό αεροπλάνο. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 50 χλμ. βόρεια των συνόρων της Μπουρκίνα Φάσο...Η ομάδα μας πήγε, πρώτα απ' όλα να συναντήσει τους πληροφοριοδότες μας και να τους φέρει στο σημείο της συντριβής. Και όντως, η αποστολή εντόπισε στο σημείο, κομμάτια του αεροπλάνου, δυστυχώς η ομάδα εντόπισε ανθρώπινα μέλη. Δεν ήμασταν σε θέση να εκτιμήσουμε την κατάσταση καθώς είχε αρχίσει να νυχτώνει και η ομάδα επιβεβαίωσε ότι είδε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, απανθρακωμένα και διασκορπισμένα στο έδαφος».
Ο υπουργός Επικοινωνιών έκανε λόγο για την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της χώρας και ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά που έχει κηρύξει διήμερο εθνικό πένθος, πρόκειται να επισκεφθεί το σημείο της συντριβής
Το αεροσκάφος της Air Algerie στο οποίο επέβαιναν 116 άνθρωποι, συνετρίβη χθες, ενώ εκτελούσε την πτήση AH5017 από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι. Εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πενήντα λεπτά μετά την απογείωσή του.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: