Feed Posts

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δίκτυο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η ιδέα απλή, μπορεί να μειώσει τις ανάγκες μας για χρήματα, να στηρίξει οικογένειες, ανέργους, εργαζόμενους, να κτυπήσει την κερδοσκοπία, την εκμετάλλευση. Οι συναλλαγές γίνονται σε ΚΟΙΝΟ ένα κοινωνικό νόμισμα που δεν συσσωρεύεται, δεν αναπαράγεται, δεν δημιουργεί ...υπεραξία. Το δίκτυο οργανώνουν, διαχειρίζονται και ελέγχουν τα ίδια τα μέλη του μέσα από τις συνελεύσεις τους.
Ας συναντηθούμε για να οργανώσουμε μαζί, να βελτιώσουμε, να δυναμώσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, διεκδίκησης.
Γιατί έτσι θα μπορέσουμε
  • να δημιουργήσουμε ανθρώπινες σχέσεις που στηρίζονται στη συνεργασία, στην εμπιστοσύνη, στην αλληλεγγύη.

  • να αντιληφθούμε ότι έχουμε τη δύναμη να ανοίξουμε ρωγμές στα σημερινά «αδιέξοδα».
  • να διαβρώσουμε το αυθαίρετο χρηματοπιστωτικό σύστημα που παίζει, κερδοσκοπώντας, με τις ζωές μας.
να σχεδιάσουμε το αύριο με τους δικούς μας όρους, της ισοτιμίας, της ισονομίας, της ισηγορίας.
Ποιοι είμαστε
Είμαστε μία ομάδα πολιτών, μία κίνηση πολιτών, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, που συναντηθήκαμε πριν λίγα χρόνια πιστεύοντας ότι έπρεπε να παρέμβουμε, και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή στην πόλη που ζούμε.
Σήμερα όμως, η ανάγκη συνεργασίας, αυτοοργάνωσης και παρέμβασης των πολιτών είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Αποφασίσαμε λοιπόν και μετατρέψαμε το μικρό γραφείο που φιλοξενούσε τις συναντήσεις μας σε Σημείο Δράσης -Αλληλεγγύης για την Καλαμαριά.
Στο Σημείο εκτός από το δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων φιλοξενείται «Παζάρι ανταλλαγής» με μεταχειρισμένα αντικείμενα που λειτουργεί κάθε μέρα .
Στο Παζάρι ανταλλαγής
Ανταλλάσσονται
   Ρούχα
  •  Βιβλία Σχολικά είδη- Σχολικά βιβλία- Σχολικά βοηθήματα Oικιακό εξοπλισμό Παιχνίδια Μουσικά όργανα Διακοσμητικά- είδη δώρων- τέχνη CD-DVD 

Σημείο ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Καλαμαριάς
Σάντας 7
Ώρες λειτουργίας
 Δευτέρα 18.00-20.00 Τρίτη 18.00-20.00Τετάρτη 18.00-20.00Πέμπτη 11.00-13.00 και 18.00-20.00Παρασκευή 11.00-13.00Σάββατο 11.00-14.00
Χάρτης με όλα τα τοπικά δίκτυα ανταλλαγής

KATERINI NEWS http://katerini-blogs.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: