Feed Posts

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΠΘ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 
H Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ), στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού του επιστημονικού έργου της στην Ελλάδα, διοργανώνει, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 19.00, ανοιχτή ...συνάντηση στο Α.Π.Θ. όπου θα παρουσιαστούν το αρχαιολογικό έργο και οι δραστηριότητες της Σχολής κατά το 2011.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής της ΑΣΚΣΑ, Καθηγητής Jack L. Davis, ο οποίος θα μιλήσει για το αρχαιολογικό έργο και τις δραστηριότητες της Σχολής. Θα ακολουθήσει ομιλία, με θέμα: «Νέες Ανακαλύψεις στην Ακρόπολη του Σελινούντα. Σικελία: Η Αρχαιολογία μια ελληνικής αποικίας στη Δύση» από το Δρ. Clemente Marconi του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Οι ομιλίες θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.

Να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών της Αθήνας ιδρύθηκε το 1881 με στόχο την επιστημονική μελέτη του Ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αποτελεί το κέντρο για την έρευνα και την εκπαίδευση πλήθους ερευνητών και φοιτητών από 180 Αμερικανικά κολλέγια και πανεπιστήμια ενώ, παράλληλα, συνεργάζεται στενά και παρέχει επιστημονικές πληροφορίες και υπηρεσίες στην ελληνική και διεθνή ερευνητική κοινότητα. Από την ίδρυσή της η Σχολή διενήργησε, υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, πλήθος αρχαιολογικών ανασκαφών σε σημαντικές θέσεις σε όλη την Ελληνική επικράτεια (π.χ.. Όλυνθος, Σαμοθράκη, Αρχαία Αγορά Αθηνών, Ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο κ.α.).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Εκμαγείων, στο νέο Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Επισυνάπτεται φωτογραφία:
«Σελινούντας: Αεροφωτογραφία του κεντρικού αστικού ιερού στην Ακρόπολη»

KATERINI NEWS http://katerini-blogs.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: