Feed Posts

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΨΝΠΟ συμμετείχε στη διημερίδα για τη βελτίωση της Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας

http://www.skai926.gr/images/upload/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82%20%CE%A8%CE%9D%CE%9C%CE%A0%CE%9F.jpg 
Τρίτη 13 Μαρτίου 2012
Το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία Α.Ε. - ΕΚΑΠΤΥ (πρώην ΕΚΕΒΥΛ) οργάνωσε διημερίδα με θέμα "Βελτιώνοντας την Ποιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας" στο...
αμφιθέατρο του MPC του ΥΥ&ΚΑ (Λ. Κηφισίας 36-Μαρούσι) το Σάββατο 10, και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.
Η διημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αναπτύχθηκαν θέματα Ποιότητας στα ελληνικά νοσοκομεία.
Από το ΨΝΠΟ συμμετείχε ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κοσμαδάκης Εμμανουήλ.
Στη διήμερη συνάντηση παρουσιάστηκαν η δουλειά του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) από τον Καθηγητή Πάνο Δ._Γκούμα, Πρόεδρο του ΕΚΑΠΤΥ, ενώ Χαιρετισμό απηύθυνε ο  Γενικός Γραμματέας Υγείας κ. Ν. Πολύζος.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αναλυτικά τα παρακάτω:
1η Συνεδρία. Δείκτες Ποιότητας στην Υγεία.
Εναρκτήρια Ομιλία  από τον Prof. Niek Klazinga, Head of Health Unit, Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), « Improving quality of care in times of financial austerity measures».,
«Ποιότητα_στην_Πρωτοβάθμια_Φροντίδα Υγείας» από τον Χ. Λιονή, Καθηγητή Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
«Συστήματα ποιότητας στις ΜΕΘ» από την Ν. Μαγκίνα, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Αγία Όλγα.
«Ασφάλεια_ασθενούς στα δημόσια νοσοκομεία» από τον  Χ. Ζηλίδη, Επ. Καθηγητή ΑΤΕΙ Λάρισας.
«Εφαρμογή σχεδίων νοσηλευτικής φροντίδας στα νοσοκομεία» από την Μ. Χατζοπούλου, Νοσηλεύτρια, Υπεύθυνη Γραφείου Εκπαίδευσης ΓΝΑ Λαϊκό.
2η Συνεδρία. Η Αξιολόγηση της Τεχνολογίας Υγείας ως μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας.
«Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας και πολιτική φαρμάκου» από την Μ. Ράϊκου, LSE Lecturer.
«Health Technology Assessment of Medical Devices & Diagnostics» από τον Vladimir Zah, International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR).
«Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας-Η_διεθνής εμπειρία» από την Β. Καραγιάννη, Επ. Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας ΑΤΕΙ Αθηνών.
3η Συνεδρία. Συστήματα Ποιότητας στα Ελληνικά Νοσοκομεία.
«Εισαγωγή συστημάτων ποιότητας στις δομές εξωτερικών ασθενών 32 νοσοκομείων του ΕΣΥ» από τον Γ. Παππού, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΚΑΠΤΥ.
«Αξιολόγηση_μονάδων_ΠΦΥ,_Προβλήματα_και προοπτικές» από τον Λ. Θηραίο, Γενικός ιατρό, WHO consultant, επιμελητή Α’ ΚΥ Βάρης.
«Εφαρμογή συστημάτων ποιότητας στη ΠΦΥ. Η εμπειρία της ΑΕΜΥ» από τον Φ. Σερέτη, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΕΜΥ.
«Ερωτηματολόγια ικανοποίησης ασθενούς» από την Π. Ντιούδη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
«Συστήματα ποιότητας, η εμπειρία από το ΩΚΚ» από τον Γ. Χαλούτσο, Προϊστάμενο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
«Η έννοια του Accreditation στις τράπεζες_ιστών και_κυττάρων» από την Κ. Σταυροπούλου, Διευθύντρια τράπεζας ομφαλοπλακουντιακού αίματος του ΙΙΒΕΑΑ.
«Η εμπειρία του νοσοκομείου στη πιστοποίηση του εργαστηριακού τομέα». Από τον Φ. Βάββα, Δ/τη Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων.
«Διαδικασίες ποιότητας του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας» από τον Α. Συγγελάκη, Αν. Διοικητής 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, υπεύθυνο για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο.
«Δράσεις για την Ποιότητα στη 5η ΥΠΕ» από τον Π. Τομάρα, Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Καθηγητή ΑΤΕΙ Αθηνών.
Τα συμπεράσματα και το κλείσιμο των εργασιών έκαναν ο Γ. Γρ, Υγείας του ΥΥΚΑ κ. Νίκος Πολύζος και ο κ. Γιάννης Κυριόπουλος, Κοσμήτορας ΕΣΔΥ.
Όπως μας είπε ο κ. Κοσμαδάκης «η συμμετοχή σε αυτού του είδους τις συναντήσεις δίνει χρήσιμες πληροφορίες και αναδεικνύει τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Υγεία για να διαδοθούν και να εφαρμοστούν γενικευμένα πλέον στο σύνολο των νοσοκομείων».
«Το ΨΝΠΟ συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις συζητήσεις και στοχεύει τόσο να λάβει τεχνογνωσία από άλλα νοσοκομεία αλλά και να δώσει τεχνογνωσία στα άλλα νοσοκομεία».
«Σημαντικό είναι να συμμετέχουμε στα δρώμενα και τις εξελίξεις για να μπορούμε να έχουμε συνέχεια και να σχεδιάζουμε καλύτερα τις παρεμβάσεις μας στο μέλλον».

KATERINI NEWS http://katerini-blogs.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: