Feed Posts

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Μέτοικοι του εγκλήματος»: Αθηναίοι κακοποιοί μετακομίζουν στην επαρχία Εντυπωσιακά τα ευρήματα από την ένοπλη ληστεία της Καλαμάτας

«Μέτοικοι του εγκλήματος»: Αθηναίοι κακοποιοί μετακομίζουν στην επαρχία
Τρείς αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση με ένοπλούς κακοποιούς, οι οποίοι πρηγουμένως είχαν ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην... Καλαμάτα.
Μετακομίζουν στην επαρχία για να... κάνουν καλύτερες ληστείες! Γνωστοί κακοποιοί με πλούσια εγκληματική δράση στην Αθήνα νοικιάζουν σπίτια σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, προκειμένου να οργανώνουν καλύτερα ληστρικές επιδρομές στην περιοχή χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Οι «μέτοικοι του εγκλήματος», που προέρχονται από την πρωτεύουσα, δεν πηγαίνουν πλέον σε πόλεις της περιφέρειας μόνο για λίγες ώρες, όσες δηλαδή διαρκεί η ληστρική επίθεση, αλλά διαμένουν κιόλας σ' αυτές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακολουθώντας μία ιδιότυπη εγκληματική... αποκέντρωση.
Οι λόγοι που επιβάλλουν αυτήν την τακτική είναι να αποκτούν την ευχέρεια να επιλέγουν τους στόχους τους, να προχωρούν σε επιτυχημένες ληστρικές επιθέσεις και κυρίως να μην κινδυνεύουν να συλληφθούν στην προσπάθεια διαφυγής τους και επιστροφής τους στην πρωτεύουσα. Ετσι, νοικιάζουν στην περιφέρεια «διαμερίσματα-στρατηγεία» που αποτελούν στην πράξη κρησφύγετα, τα οποία και χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν διαδοχικές εγκληματικές ενέργειες στην εν λόγω περιοχή.
Σ' αυτά τα συμπεράσματα έχουν καταλήξει υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ύστερα και από την διερεύνηση όλων των δεδομένων από την αιματηρή συμπλοκή κακοποιών με αστυνομικούς, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Καλαμάτα, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τριών ενστόλων από τους οποίους ο ένας κινδυνεύει με ακρωτηριασμό του χεριού του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζήτησαν στοιχεία σχετικά με την προέλευση και την δραστηριότητα των, τουλάχιστον, πέντε ποινικών οι οποίοι συμμετείχαν την Δευτέρα το πρωί στη ληστεία της τράπεζας Eurobank στην Καλαμάτα με λεία περίπου 90.000 ευρω και λίγες ώρες αργότερα πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους εντόπισαν σε διαμέρισμα στην οδό Ευρυπίδου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν το διαμέρισμα στο οποίο είχαν καταφύγει οι κακοποιοί είχε ενοικιασθεί πριν από ένα χρόνο από σεσημασμένο κακοποιό που δρούσε στην περιοχή της Αθήνας κι ο οποίος, όπως φαίνεται, είχε μεταφερει την εγκληματική του δραστηριότητα στην Μεσσηνία. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι κι άλλο ένα μέλος της ίδιας συμμορίας προερχόταν από την Αθήνα όπου και πάλι είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ληστρικές επιθέσεις. Οι άλλοι τρείς κακοποιοί που είναι επίσης σεσημασμένοι, προέρχονταν από την Ευρυτανία και την Αμαλιάδα. Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για την ληστεία τα είχαν κλέψει από την Αθήνα.
Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων, τα στελέχη της ΕΛΑΣ αναζητούν όλα τα δεδομένα για την ενοικίαση του διαμερίσματος στην οδό Ευριπίδου και αξιοποιούν μαρτυρίες γειτόνων προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την «μετακόμιση» των κακοποιών από την Αθήνα στην Καλαμάτα και τον τρόπο συγκρότησης της συγκεκριμένης συμμορίας.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ίσως κι άλλες ληστείες τραπεζών που έχουν σημειωθεί στην Μεσσηνία τους τελευταίους μήνες να προέρχονται από την ίδια συμμορία με Αθηναίους οργανωτές. Πιο συγκεκριμένα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν την περίπτωση της ληστείας που σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου 2011, στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Καλαμάτα. Και σε εκείνη την περίπτωση οι δράστες έσπασαν τα τζάμια της τράπεζας με βαριοπούλες ενώ εφόρμησαν στο υποκατάστημα με καλάσνικοφ. Οπως, δηλαδή, συνέβη και με την ληστεία της Eurobank που προηγήθηκε της αιματηρής συμπλοκής. Σημειώνεται ότι ληστεία με παρόμοιο τρόπο είχε σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο και στην Κυπαρισσία.
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν πλέον ότι κακοποιοί από την Αθήνα, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν οι τράπεζες στην πρωτεύουσα, δημιουργούν «βάσεις» σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, νοικιάζοντας διαμερίσματα και πραγματοποιούν ληστρικές επίθέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: