Feed Posts

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

«MHNYMA ΣΤΙΣ ΗΠΑ» η εκτέλεση του δημοσιογράφου

Σοκ: Βρετανός o Τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο (upd) βίντεο - φωτογραφίες
«MHNYMA ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ»Σοκ: Βρετανός o Τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο (upd) βίντεο- φωτογραφίες... Σοκ: Βρετανός o Τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο (upd) βίντεο - φωτογραφίες Παγκόσμιο σοκ και φρίκη έχει προκαλέσει ο αποκεφαλισμός του James Foley από τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, οι οποίοι μάλιστα ανήρτησαν στο διαδίκτυο το φρικιαστικό βίντεο με την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου. Την ίδια στιγμή, όπως όλα δείχνουν ο εκτελεστής είναι... Βρετανός. Τον αποτροπιασμό του για το ενδεχόμενο, που "εμφανίζεται ολοένα και πιο πιθανό", ο δήμιος του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ να είναι Βρετανός, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Σοκ: Βρετανός o Τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο (upd) βίντεο - φωτογραφίες 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος από την εμπλοκή ενός Βρετανού πολίτη στη δολοφονία του δημοσιογράφου, σημειώνοντας όμως ότι προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος με τη βρετανική προφορά που ακούγεται στο βίντεο της εκτέλεσης του Φόλεϊ.
Σοκ: Βρετανός o Τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο (upd) βίντεο - φωτογραφίες
Ο Κάμερον τόνισε ότι εξακολουθεί να αποκλείει την πιθανότητα αποστολής βρετανικών στρατευμάτων για μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ. Νωρίτερα, η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι ερευνά το βίντεο του αποκεφαλισμού του Φόλεϊ στο οποίο ακούγεται να μιλάει ένας άνδρας που έχει βρετανική προφορά. Ο μασκοφόρος άνδρας, που είναι ντυμένος στα μαύρα, μιλάει αγγλικά με βρετανική προφορά και διακρίνεται να κόβει τον λαιμό του δημοσιογράφου ο οποίος είχε απαχθεί τον Νοέμβριο του 2012 στη Συρία. Η Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αντιτρομοκρατικής Αστυνομίας, στόχος της οποίας είναι να προστατεύει το Λονδίνο αλλά και όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από τις τρομοκρατικές απειλές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ερευνά το περιεχόμενο του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. "Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι η παρακολούθηση, το κατέβασμα ή το μοίρασμα εξτρεμιστικού υλικού θεωρείται παράνομη πράξη, με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία", προστίθεται στην ανακοίνωση. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο έχει τίτλο "Μήνυμα στην Αμερική" και ένας εκ των εξτρεμιστών εμφανίζεται να αποκεφαλίζει τον Αμερικανό δημοσιογράφο, ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία στις 22 Νοεμβρίου 2012.
Φρίκη με βίντεο αποκεφαλισμού αμερικανού δημοσιογράφου
Στο βίντεο απειλούν να σκοτώσουν κι άλλον ένα Αμερικανό ρεπόρτερ, τον Steven Sotloff.
Πάντως, λίγο πριν εκτελεστεί, ο Foley ακούγεται να λέει: «Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: Την κυβέρνηση των ΗΠΑ», μια δήλωση που πιθανότατα έκανε καθ' υπαγόρευση των τζιχαντιστών.
Ο James Foley ήταν 41 ετών, Αμερικανός δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς του. Πριν γίνει δημοσιογράφος ήταν δάσκαλος «μειονεκτούντων» ατόμων, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε όταν απήχθη.
Εργαζόταν ως δημοσιογράφος στη Μέση Ανατολή για διάφορα αμερικανικά κυρίως μέσα ενημέρωσης, ενώ έδινε ανταποκρίσεις και στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Είχε καλύψει όλα τις εμπόλεμες ζώνες της περιοχής.
Εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2012, ενώ η τελευταία τοποθεσία από όπου είχε επικοινωνήσει ήταν στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.
Η οικογένεια Foley επιβεβαίωσε το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, James Foley, ενώ η μητέρα του, Diane Foley, γράφει, μεταξύ άλλων: «Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο τα δεινά του συριακού λαού».
Ειδικότερα, η μητέρα του δημοσιογράφου που εκτελέστηκε από τζιχαντιστές γράφει στο μήνυμά της: «Ποτέ δεν ήμασταν πιο υπερήφανοι για τον γιο μας Jim. Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να εκθέσει τον κόσμο τα δεινά του λαού της Συρίας.
Παρακαλούμε θερμά τους απαγωγείς να σώσουν τις ζωές των υπόλοιπων ομήρων. Όπως και ο Jim, είναι αθώοι. Δεν έχουν καμία σχέση σχετικά με την αμερικάνικη πολιτική στο Ιράκ, τη Συρία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
Ευχαριστούμε τον Jim για όλη τη χαρά που μας έδωσε. Ήταν ένας εξαιρετικός γιος, αδελφός, δημοσιογράφος και άνθρωπος. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας τις επόμενες ημέρες, καθώς πενθούμε για τον Jim».
Λευκός Οίκος: Φρικιαστικό το βίντεο, αν είναι αληθινό
Δεν έχει γίνει δυνατόν από τις αμερικανικές αρχές να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του συγκεκριμένου βίντεο. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι αμερικανοί πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εργάζονταν ήδη με στόχο για να επαληθεύσουν ή όχι την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η Ουάσιγκτον πάντως ήδη εξέφρασε την οργή της αν αποδειχτεί ότι το βίντεο είναι γνήσιο.
«Έχουμε δει ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη δολοφονία του αμερικανού πολίτη Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος. Οι υπηρεσίες πληροφοριών επιχειρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να καθορίσουν την αυθεντικότητά του» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν. «Εάν είναι γνήσιο, είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του» συμπλήρωσε.
Λίγο αργότερα και πάλι οι εξτρεμιστές τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο ένα ακόμη βίντεο όπου ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμη αμερικανό δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλεφ και αναφέρουν ότι η ζωή του εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.
«Η ζωή αυτού του αμερικανού πολίτη, εξαρτάται από την επόμενη απόφαση σας πρόεδρο Ομπάμα», διακρίνεται να λέει ένας μασκοφόρος άνδρας στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο μασκοφόρος άντρας ακούγεται να μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά και να έχει μπροστά του τον όμηρο που ονομάζεται Στίβεν Σότλοφ.
Δεν έχει γίνει δυνατή η επαλήθευση ούτε αυτού του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους στο διαδίκτυο.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: