Feed Posts

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Περισσότερη φροντίδα για τον Πέλεκα - Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Πέλεκα στην πλατεία της Κατερίνης Τιμήθηκε συμπολίτης μας που φύτεψε συνολικά 4.000 δέντρα

Τρίτη 05 Ιουνίου 2012
Περισσότερη φροντίδα για τον Πέλεκα ή αλλιώς τον Λεύκο ποταμό από της τοπικής αυτοδιοίκησης ζήτησαν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στην ..κεντρική πλατεία της Κατερίνης, στην εκδήλωση - διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Πέλεκα.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συγκεντρώθηκαν υπογραφές για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του ποταμού της πόλης, προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της ομάδας, ενώ τιμήθηκε και ο συμπολίτης μας Ρωμύλος Κυρμανίδης, ο οποίος με προσωπική του εργασία φύτεψε 4.000 δέντρα στην περιοχή ευρύτερα του ποταμού. Επίσης, τιμήθηκε και ο μικρότερος σε ηλικία ποδηλάτης που στην πρώτη ποδηλατάδα που έκανε η ομάδα ακολούθησε με το ποδήλατο του όλη τη διαδρομή.
Όπως τόνισαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, "άλλοι σχεδιάζουν να φτιάξουν από την αρχή τον Μοσχοπόταμο, να ξηλώσουν την οδό 19ης Μαΐου και να στρέψουν το ποτάμι στην πόλη, καθώς οι αρχές της Κατερίνης έχουν μια παράδοση στο ράβε - ξήλωνε και στους αποσπασματικούς σχεδιασμούς.
"Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να αλλάξει η εικόνα του ποταμού και να μπει στις ζωές των πολιτών της Κατερίνης. Η Πρωτοβουλία απαιτεί η τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμος Κατερίνης και Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ξεκινήσουν άμεσα έργα. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να καθαριστεί και να δενδροφυτευτεί ο Πέλεκας, αλλά πολιτική θέληση και πρωτοβουλία", αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης τιμήθηκε ο συμπολίτης μας Ρωμύλος Κυρμανίδης, ο οποίος από το 1992, όταν είχε κατασκευαστεί το αντιπλημμυρικό κανάλι στον Πέλεκα, φύτεψε συνολικά 4.000 δέντρα με ένα ποδήλατο και ένα ποτιστήρι, και μετέτρεψε έναν ξερό τόπο σε όαση πρασίνου.
Τότε, ο κ. Κυρμανίδης είχε αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και οι γιατροί του είχαν συστήσει να περπατά. Έτσι σκέφθηκε ότι για να μη χτυπά ο ήλιος τους περιπατητές να τοποθετήσει κάποια δέντρα. Με το σκεπτικό αυτό ξεκίνησε την πρώτη χρονιά με 13 δέντρα και στη συνέχεια έφθασε τα επόμενα χρόνια να έχει φυτέψει 4.000 δέντρα στο χώρο.
Ο ίδιος μάλιστα συνέχισε να ποτίζει ο ίδιος και  για χρόνια τα δέντρα μέχρι που ο χώρος έγινε καταπράσινος και σήμερα αποτελεί έναν χώρο δροσιάς για τους περιπατητές.
Τα  μέλη της Πρωτοβουλίας χάρισαν στον κ. Κυρμανίδη ένα δέντρο ελιάς ως τιμή για την προσφορά του. Μάλιστα, πρόταση της Πρωτοβουλίας προς τον Δήμο Κατερίνης είναι η ανώνυμη οδός που υπάρχει στην περιοχή του Πέλεκα, να ονομαστεί οδός Ρωμύλου Κυρμανίδη, καθώς, όπως ανέφεραν, για τους εθελοντές είναι ο καλύτερος πολίτης παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των Φίλων του Περιβάλλοντος, της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και πλήθος πολιτών από κάθε γειτονιά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: