Feed Posts

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ | ΚΡΑΧΤΗΣ


 
Στόχος αγνώστων, οπλισμένων με «καλάσνικοφ», έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής η πρεσβεία του Ισραήλ στο Π. Ψυχικό. Λίγο μετά τις ...
3 το πρωί άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες πυροβόλησαν κατά ριπάς με στόχο το κτίριο της διπλωματικής αποστολής και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι υλικές ζημιές είναι μικρές. Επειτα από αυτοψία στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου περισυλλέγησαν 54 κάλυκες από καλάσνικοφ, διαμετρήματος 7,62 mm, ενώ καταγράφονται επίσης σημάδια απο σφαίρες σε τοίχους και τζάμια της πρεσβείας. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες ήταν πιθανότατα τέσσερις και επέβαιναν σε δύο δίκυκλα.
Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί συλλέγουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να σχηματιστεί η πρώτη σαφής εικόνα για το τι συνέβη. Η επίθεση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με εκείνη που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Οι δράστες ήταν τέσσερις, επέβαιναν σε δίκυκλα και πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τουλάχιστον είκοσι φορές την καγκελόπορτα της κατοικίας, επι της οποίας βρέθηκαν καρφωμένες σφαίρες. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συναντηθεί με τον ομόλογό του Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, καθώς επίσης με ανώτατους Αξιωματούχους και Επικεφαλής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

.......

Ακο

Δεν υπάρχουν σχόλια: