Feed Posts

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

«Μαύρη Κυριακή» για τις Εθνικές μπάσκετ και ποδοσφαίρου

ÊÁËÁÈÇÓ    ÓÅÑÂÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÌÏÕÍÔÏÌÐÁÓÊÅÔ 2014) CALATHES    SERBIA - GREECE (MUNDOBASKET 2014) 
Οι Έλληνες διεθνείς αποκλείστηκαν από τη Σερβία στο Mundobasket, ενώ στο ποδόσφαιρο η Ρουμανία επικράτησε 1-0 της Εθνικής μας.. για τα προκριματικά του Euro 2016 .  
Όνειρο ήταν και πάει. Η Ελλάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα, έπειτα από πέντε συνεχή νικηφόρα παιχνίδια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, από τη Σερβία, με σκορ 90-72.
Ωστόσο αυτή η ήττα ήταν οδυνηρή για την Εθνική, καθώς ισοδυναμεί με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Η Εθνική ουσιαστικά πελάγωσε από την αρχή του αγώνα, απέναντι στη σκληρή άμυνα της Σερβίας. Ωστόσο κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο «πίσω» με μόλις 4 πόντους διαφορά (46-42 υπέρ των Σέρβων).
Η κατάσταση επιδεινώθηκε για την Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο, όπου άρχισαν να ξεφεύγουν επικίνδυνα στο σκορ, με τους Έλληνες παίκτες να μην μπορούν να αντιδράσουν. Η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμα και στους 20 πόντους, με τους διεθνείς μας να θέλουν αλλά να μην μπορούν και τελικά να αποδέχονται την ήττα με σκυμμένο κεφάλι.
Η Σερβία δικαίως πήρε τη νίκη-πρόκριση, καθώς οι παίκτες της Εθνικής μας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, δεν έπαιξαν καλή άμυνα, εγκλωβίστηκαν από την πίεση των αντιπάλων τους και υπέκυψαν φυσιολογικά σε μία καλύτερη ομάδα.
ethniki-servia2
Οι Έλληνες διεθνείς εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Οι δηλώσεις παικτών και προπονητή
 «Δυστυχώς παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι μας. Η Σερβία από το τζάμπολ μάς νίκησε πνευματικά. Πριν μπούμε σε τακτικές λεπτομέρειες. Ηταν απαράδεκτος ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι στο ξεκίνημα και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε, γιατί οι αντίπαλοι έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Μας τιμώρησαν σε κάθε ευκαιρία», παραδέχθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός, Νίκος Ζήσης: «Η Σερβία νίκησε δίκαια. Επαιξε ένα φανταστικό παιχνίδι. Η ομάδα που πάει με 5-0, έχει πάντα την πίεση σύμφωνα με έναν άγραφο νόμο. Η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν μετρά ότι ήταν τέταρτη στον όμιλό της. Εμείς δεν νιώθουμε καλά. Περιμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου και πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά. Ημασταν πραγματική ομάδα. Ετσι είναι ο αθλητισμός, σε μια κακή βραδιά μπορείς να μείνεις εκτός».
kalathis
Την ανωτερότητα της Σερβίας στο συγκεκριμένο ματς παραδέχθηκε κι ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος στήριξε και την παραμονή του προπονητή στο πόστο του: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, για όλους μας. Ημασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Επρεπε να μπούμε μέσα και να δαγκώνουμε σίδερα, αλλά οι Σέρβοι έπαιξαν πιο σκληρά. Μας στοίχισε η άμυνα. Δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Είχαμε ένα κακό παιχνίδι και αυτό έτυχε να είναι σήμερα. Μας άξιζε κάτι καλύτερο σε αυτό το τουρνουά. Πάντα σε μια άσχημη κατάσταση πρέπει να δούμε κάτι θετικό. Εχει μέλλον αυτή η ομάδα. Ο προπονητής είναι ο κατάλληλος. Πρέπει να υποστηρίξουμε και τον προπονητή και την ομάδα».
Ο δε Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: «Οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γι’ αυτή την ομάδα καταρρίφθηκαν σε μια βραδιά. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ετσι είναι ο θεσμός. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως την πατήσαμε στα νοκ άουτ. Αν έχεις μια καλή ομάδα απέναντί σου, δεν είναι δύσκολο να αποκλειστείς. Δεν θεωρώ ότι η σημερινή εικόνα ισοπεδώνει αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ στη διοργάνωση. Αλλες ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους, είχαν καλύτερη τύχη στα νοκ άουτ».
«Ό,τι βάζαμε στην επίθεση το τρώγαμε πίσω», ήταν ο επίλογος του Κώστα Βασιλειάδη.
ethniki-roumania
Ήττα στην πρεμιέρα του Ρανιέρι στον πάγκο
Ρεβάνς για τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 πήρε από την Εθνική μας ομάδα η Ρουμανία, που επικράτησε με 0-1 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι Ρουμάνοι, που ήταν καλύτεροι σε ολόκληρο τον αγώνα, άντεξαν στη φλύαρη πίεση των Ελλήνων διεθνών, αν και έπαιζαν με 10 παίκτες από το 53′, όταν δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο σκόρερ Μαρικά.
Η εθνική ομάδα ήταν φανερά ανέτοιμη και έδειξε πως πρέπει να διορθωθούν αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και την κυκλοφορία της μπάλας, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να αναζητά άμεσα λύσεις.
manolas
Η εξέλιξη του παιχνιδιού
Μουδιασμένη μπήκε η εθνική ομάδα στο παιχνίδι και αυτό ίσως να οφειλόταν σε κάποιο βαθμό και στις άδειες λόγω τιμωρίας εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και έπειτα από σουτ του Μαξίμ που μπλόκαρε ο Καρνέζης, ήρθε το 0-1 από το πέναλτι που κέρδισε ο Τσίπσιου από τον Χοσέ Χολέμπας και εκτέλεσε εύστοχα ο Μαρικά στο 10ο λεπτό.
Στη συνέχεια οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό αλλά δεν τα κατάφεραν. Χωρίς καλές επιλογές στην επίθεση και σημαντικά κενά σε κέντρο, οι διεθνείς προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν κάποια ευκαιρία, αξιοποιώντας πιθανά λάθη των αντιπάλων. Από την πλευρά τους, οι Ρουμάνοι μόνο λάθη δεν έκαναν, καθώς ήταν αυτοί που απειλούσαν στο παιχνίδι και έχασαν δύο ευκαιρίες με σουτ των Στάνκου και Μαξίμ.
Στην επανάληψη, οι Έλληνες διεθνείς δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι τους, ενώ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν σε κανένα σημείο και την αποβολή του Μαρικά με δεύτερη κίτρινη στο 53ο λεπτό. Ο Ρανιέρι έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Διαμαντάκο, Χριστοδουλόπουλο και Κονέ χωρίς να μπορέσουν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ταταρουσάνου, εκτός από μια στημένη φάση στο 86′, όπου η κεφαλιά του Τοροσίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Ρουμανίας.
Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα σε ολόκληρη τη διάρκεια και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 που θα γίνει στα γήπεδα της Γαλλίας.
torosidis
Τα λάθη (;)
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η επιλογή του Ρανιέρι να ξεκινήσει βασικό τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά και να τον κρατήσει εντός αγώνα μέχρι το τέλος. Ένα ακόμα στοιχείο της Εθνικής που σχολιάστηκε ήταν η κούραση που «έβγαζαν» οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με αρκετούς να μην μπορούν να αλλάξουν σωστά μια πάσα μόλις λίγα μέτρα μακριά, ενώ δεκάδες ήταν τα σπριντ που έχασαν οι Έλληνες από τους αντιπάλους τους.
Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Μάνταλος (65’ Χριστοδουλόπουλος), Σάμαρης (65’ Κονέ), Σαμαράς (45’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης
Ρουμανία (Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Ρατς, Ταμάς, Χομπάν, Κίρχες, Τσίπσιου, Πιντίλι, Μαρικά, Μαξίμ (68’ Ενάκε), Στάνκου, Γκριγκόρε
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: