Feed Posts

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Λιτόχωρο ο Πρέσβης της Πορτογαλίας κ. Joaquim Ferreira Marques

 

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μερικά από τα αξιοθέατα της Πιερίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ο Πρέσβης της Πορτογαλίας κ. Joaquim Ferreira Marques και ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας κ.Laurent Armaos........
==============================================






Μερικά από τα αξιοθέατα της Πιερίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ο Πρέσβης της Πορτογαλίας κ. Joaquim Ferreira Marques και ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας κ.Laurent Armaos κατά τη δεύτερη μέρα της  παραμονής τους στην Πιερία.
Οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου Πιερίας , συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο κ. Ηλ. Χατζηχριστοδούλου και τους συμβούλους του Δ.Σ. κα Χ. Παπαχατζή και Π. Μπατάλα  , επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης το Μουσείο του Δίου , το Ναυτικό Μουσείο του Λιτοχώρου , παραλιακές περιοχές της νότιας Πιερίας με σημαντική τουριστική ανάπτυξη και γευμάτισαν σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής στο οποίο παρέστησαν και τοπικές αρχές .

Στο Δήμο Κατερίνης

Νωρίς το πρωί οι δύο Πορτογάλοι διπλωμάτες επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη  με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες πάνω στον τουριστικό τομέα  ενώ διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας .

Στο Μουσείο του Δίου

Κατόπιν ενημερώθηκαν για το ανασκαφικό έργο που εκτελεί ο Τομέας Αρχαιολογίας του ΑΠΘ στο αρχαίο Δίον , επισκέφθηκαν το Μουσείο και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα από την αρχαιολόγο κα Μαρία Ιατρού . Ο κ. Πρέσβης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του τόσο για τα μοναδικά ευρήματα  όσο και  για την ιστορία της περιοχής .

Στο Λιτόχωρο

Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δήμο Λιτοχώρου και συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Φαρμάκη κατά την οποία ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα και ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου . Πριν την αναχώρηση τους οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι  συνεστιάστηκαν με  τοπικούς  παράγοντες σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πλάκας Λιτοχώρου . Ο κ. Πρέσβης  ενθουσιασμένος από την διαμονή του στην Πιερίας πριν την αναχώρηση του δήλωσε ότι την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο θα επιλέξει την Πιερία για τις θερινές του διακοπές . ΠΗΓΗ:http://neaolympos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: