Feed Posts

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέλαση των Εθνών» από το Λιτόχωρο

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012


Μοτοσυκλετιστές «κατέλαβαν» την Κεντρική Πλατεία
Μηχανές, μουσικές και σημαίες....
από πολλές χώρες της Ευρώπης κι όχι μόνο,  έκαναν κατάληψη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πλατεία της Κατερίνης. Για μισή περίπου ώρα, οδηγοί της «κυρίας της ασφάλτου», όπως χαρακτηρίζεται η μηχανή, μίλησαν με τον κόσμο και φωτογραφήθηκαν, αφού ολοκλήρωσαν την «Παρέλαση των Εθνών», όπως την ονομάζουν. Τελείωσε και για φέτος το Ελληνικό Treffen της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Gold Wing European Federation. Κατάφερα να μιλήσω σε κάποιους από αυτούς λίγο πριν αποχωρήσουν για την επόμενη στάση τους, την Παραλία Κατερίνης.
Ο Αστερίου Δημήτρης, πρόεδρος του ελληνικού club, λίγο πριν πάει βόλτα τον Δήμαρχο, κ. Σάββα Χιονίδη, μας μίλησε για τη διοργάνωση. «Είναι η δεύτερη χρονιά που το κάνουμε αυτό στο Λιτόχωρο. Του  χρόνου τη σκυτάλη  θα πάρει η Κέρκυρα. Εγώ εδώ και 22 χρόνια που οδηγώ αυτή τη μηχανή έχω ταξιδέψει 700000 χιλιόμετρα. Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη. Οι Έλληνες που πήραν μέρος δεν είναι πολλοί, είναι μόνο 22. Και οι επισκέπτες, όμως, λιγόστεψαν. Παρόλα αυτά, επιτεύχθηκε ο στόχος μας, που είναι  η  γνωριμία των επισκεπτών με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα μνημεία της Ελλάδας».
Ο Dr Ερντέμ Τεζέλ, είναι καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ενθουσιασμένος από τους Έλληνες κι ένιωσε σαν να είναι σπίτι του. «Τέλεια εμπειρία. Νιώσαμε πολύ οικεία στην Ελλάδα. Περισσότερο από ό, τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μοιάζουμε πολύ και από τότε που ήρθα πρώτη φορά κατάλαβα τι εννοούν όταν λένε ότι έχουμε πολλά κοινά στην κουλτούρα μας».
Η Μπενίς εδώ και 4 χρόνια με οδηγό τον σύζυγό της, ταξιδεύουν με τη μηχανή τους. Για να φτάσουνε στην Ελλάδα έγραψαν 3400 χιλιόμετρα κι άφησε πίσω τα 4 παιδιά της. 
Ο Ντίτερ Κλάους Άλμπερς, από τη Γερμανία, δυνάμωνε την τζαζ όσο πλησίαζα στη μηχανή του.
Ταξίδεψε 2400 χιλιόμετρα για να φτάσει από το Αμβούργο στην Πιερία. Κουρασμένος αλλά χαρούμενος μας είπε «Όσα ακούμε εμείς για τον ελληνικό λαό είναι προπαγάνδα.
Το ίδιο ισχύει γι’ αυτά που ακούτε εσείς για τον γερμανικό λαό.
Οι Έλληνες είστε καλοί. Η κυβέρνησή σας αγοράζει όπλα για τους Τούρκους αλλά εγώ βλέπω πως οι Έλληνες ταξιδεύουν μαζί με Τούρκους, τραγουδάνε και χορεύουν μαζί τους». 
Σύμφωνα με τον κ. Αστερίου, τα έσοδα από το Treffen 2012 θα διατεθούν προς ενίσχυση άνεργων συμπολιτών, μιας και η δεύτερη ελληνική διοργάνωση πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά άσχημη συγκυρία για τη χώρα μας.http://www.olympio-bima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: