Feed Posts

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

50.000 ευρώ για το παρατηρητήριο Αγαθούπολης - Ανακοινώθηκε από την ΠΚΜ και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/fbe0cb468ebf47784fd8b26af4021e7e_L.jpg
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
Στον τομέα της υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού αφορούν τα νέα έργα που εντάσσονται στο Π.Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη 2017», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Με ταχείς ρυθμούς, η Περιφέρεια ....
Κεντρικής Μακεδονίας και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν την υλοποίηση έργων υποδομών σε κρίσιμους τομείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων που προσφέρονται.
Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή μιας σειράς έργων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών, ήταν και πρόταση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για τη βελτίωση του πέτρινου παρατηρητηρίου της Νέας Αγαθούπολης, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού υπέβαλλε πρόταση, για τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα Θεσσαλονίκης, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Βελτίωση πέτρινου παρατηρητηρίου Νέας Αγαθούπολης». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 50.000 €. Με το έργο θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες στο Παρατηρητήριο του υγροβιότοπου της Νέας Αγαθούπολης της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης του Δήμου Πύδνας. Συγκεκριμένα θα γίνει αντικατάσταση κεραμιδιών στη βόρεια πλευρά της στέγης και βάψιμο των φουρουζιών όλης της στέγης. Αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων και τοποθέτηση νέων από αλουμίνιο με θερμοδιακοπή 24mm σε χρώμα «ξύλου». Χρωματισμοί στην εξωτερική τοιχοποιία του δευτέρου ορόφου, καθαίρεση των ποδιών όλων των παραθύρων που είναι κατασκευασμένες με σχιστόπλακα και αντικατάσταση τους με ενιαία πέτρα – μάρμαρο πάχους 3cm με ποταμό στην άκρη σε χρώμα γκρί – πράσινο. 
http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/fbe0cb468ebf47784fd8b26af4021e7e_L.jpg
Επίσης θα κατασκευαστεί στην είσοδο ένα προστέγασμα για να την προστατεύει από τις βροχές. Στο εξαγωνικό κιόσκι του περιβάλλοντα χώρου θα αφαιρεθούν τα κεραμίδια και θα επενδυθεί η στέγη με ραμποτέ ξύλο πάχους 18mm, θα ελαιοχρωματισθούν τα ξύλα με βερνικόχρωμα. Το παραλληλόγραμμο κιόσκι που βρίσκεται εκτός του περιβάλλοντα χώρου, αφού κατασκευαστεί νέα τσιμεντένια βάση στον αύλειο χώρο θα μεταφερθεί και θα βελτιωθεί. Θα βελτιωθεί η περίφραξη σε δύο σημεία και θα φυτευθούν καλλωπιστικοί θάμνοι περιμετρικά της περίφραξης.από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: