Feed Posts

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Την ανάγκη για προώθηση των μεταρρυθμίσεων προωθεί ο Τόμσεν - Με αλχημείες και ψεύτικα στοιχεία για τους μισθούς, προσπαθούν να σώσουν την παρτίδα για την ακολουθούμενη οικονομική τους πρόταση..(του Δημ.Καλαϊτζή)

 
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012
Την ανάγκη να συνεχίσει η Ελλάδα σταθερά τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ενώ παράλληλα προωθεί τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε ο Π.Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, μιλώντας σε.. εκδήλωση για την ελληνική οικονομία στο London School of Economics.
Εδωσε ψεύτικα συγκριτικά στοιχεία για τους μισθούς στην Ελλάδα, έκανε συγκρίσεις με τους μισθούς Πορτογαλίας και Ισπανίας, δήλωσε ότι οι μισθοί μας είναι πενταπλάσιοι απο αυτούς της Βουλγαρίας κλπ. 
Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ Τόμσεν μας είπε ότι πρέπει να μειώσουμε και άλλο τους μισθούς,πρόταση που άρχισε να βρίσκει αντίθετους πολλούς στην Ευρώπη και το ΔΝΤ, γιατί θεωρείται ότι είναι αδιέξοδο, ότι δέν αντέχεται απο τον Ελληνα εργαζόμενο και ότι τα μέτρα αυτά είναι υφεσιακά.
Και αναρωτιέται κανείς, μα είναι τόσο άσχετοι; όχι. επιμένουν σε αυτή τη στρατηγική, γιατί παίζουν το κεφάλι τους, αφού φαίνεται καθαρά ότι δέν έχει θετικό αποτέλεσμα η συνταγή τους και θάρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν στα αφεντικά τους.Με δεδομένο δέ ότι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί, φοβούνται για αυτή τους τη "θεσούλα", που τους δίδει δύναμη και κύρος και επιβάλλουν σε ένα ολόκληρο λαό τα "άσχετα μέτρα τους", που πλέον είναι σαφές ότι είναι αναποτελεσματικά.. (του Δημ.Καλαϊτζή)

KATERINI FLASH NEWS http://katerini-blogs.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: