Το πρόβλημα της έλλειψης παραγωγικότητας της Ελληνικής οικονομίας, ενώ αποτελεί την καρδιά του προβλήματος της υφεσιακής πορείας της χώρας, δέν αποτελεί θέμα συζήτησης της προεκλογικής ατζέντας των κομμάτων.Τυχαίο;Ισως.
Μπορεί όμως και να...
μήν αποτελεί και θεματολόγιο που θέτουν οι δημσιογράφοι στα τηλεοπτικά πάνελ .
Κουραστήκαμε και έχουμε μάθει απέξω τί ερωτήσεις θα υποβληθούν στους πολιτικούς απο τους δημσιογράφους.
Και ώς συνήθως είναι ερωτήματα που αφορούν, δραχμή, Ευρώ,ποιός και ποιοί θα κάνουν κυβέρνηση.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη και κατα την γνώμη των περισσοτέρων, το πρόβλημα της παραγωγικότητας και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα, είναι αυτό που φρενάρει κάθε ελπίδα διεξόδου απο την κρίση.
Αν λυθεί και δούμε κατακόρυφη άνοδο της παραγωγής, τότε είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την ατμομηχανή της εκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας.
Να γίνουμε λίγο ποιό σαφείς και να αναφερθούμε σε παραδείγματα.
Θυμίζουμε στους μεγαλύτερους και ενημερώνουμε τους νέους, ότι κάποτε (και μιλώ για έτη έως και 1992 περίπου), οι Ελληνες και ιδίως οι κάτοικοι της περιφέρειας, ήταν περίπου αυτάρκεις στην παραγωγή γεωργικών προιόντων.
Σε κάθε σπίτι της Ελληνικής περιφέρειας, καλλιεργούνταν όλα τα οπωροκηπευτικά, δημητριακά, και άλλα προιόντα τα οποία κατανάλωναν οι ίδιες οι οικογένειες.
Επισης το γάλα, το βοδινό κρέας, το κατσικίσιο, το πρόβιο αλλα και το χοιρινό, υπήρχε σε παραγωγή τουλάχιστον σε οικογενειακό επίπεδο.Αυτό πολλύ απλά σήμαινε ότι η περιφέρεια και οι οικογένειές της είχαν αυτάκρεια σε αυτά τα προιόντα.
Η δε επαγγελματική παραγωγή αυτών των προιόντων, διατίθετο στις αγ ορές για τα μεγάλα αστικά κέντρα.Με αυτο του υπάρχον παραγωγικό σκηνικό, δέν υπήρχε η ανάγκη εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων.
Αν καταφέρουμε σάν χώρα να επεναφέρουμε αυτο το παραγωγικό μοντέλο στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, μόνο τότε θα δοθεί λύση στην κρίση που περνάμε.
Αυτό όμως για να γίνει, πέραν απο την προσπάθεια των ίδιων των πολιτών, απαιτεί και τον υπεύθυνο σχεδιασμο της Ελληνικής πολιτείας.
Συζητάμε καθημερινά πώς και με βοήθεια ποιών θα βγούμε απο την κρίση,Η λυ΄ση είναι ο συνεχής δανεισμός;
Κύριοι της πολιτικής, αφήστε τα αυτά, γυρίστε το βλέμμα σας στις ελληνικές οικογένειες, δώστε τους κίνητρα να μπούν μπροστά και να αρχίσουν αν εξυφαίνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, που θα είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.Τόσο απλό, που πιό από δέν γίνεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου